Äntligen!

Nu är det dags för Veckans Plätt! The real deal this time!
Äntligen ska vi ge er ett yummie, receptförändrande tips! Vi garanterar att era plättar kommer att få en underbar speciell smak, men det viktigaste är att inte vara rädd för att överdosera. Det krävs sjuuuukt mycket för att det ska smaka för mycket. Då kommer de istället smaka för lite enligt oss :)

Enjoy!

The secret ingrediens!


Till 2 portioner behövs det:

  • 1 ägg
  • 1/4 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 3 dl mjölk
  • 1 1/4 dl vetemjöl
  • 1/2 msk smör
  • 1/4 tsk bakpulver (valfritt)
  • smör eller flytande margarin att steka i
  • VANILJSOCKER, ta efter smak, men minst en matsked rekommenderas. Vi tog mer :)
Såhär gör ni:
  1. Blanda mjöl, salt och socker och VANILJSOCKER i en skål. Tillsätt ägg och mjölk lite i taget och vispa ihop till en jämn smet.
  2. Smält smöret (om ni inte har flytande) och tillsätt det.
  3. Låt gärna smeten stå i 2 timmar så blir den bäst. Vi gjorde inte det, men det är ett fritt land.
  4. Rör ner bakpulver innan gräddningen om du vill ha mycket frasiga plättar.
  5. Hetta upp plättlaggen eller en stekpanna.
  6. Smörj med smör, vispa upp smeten och häll i ett tunnt lager smet.
  7. Grädda dem ljusbruna på undersidan. Det går snabbt så håll koll! Vänd dem sedan och grädda andra sidan.
  8. Lägg upp plättarna på fat eller tallrik och njut med sylt, grädde eller glass.

Lycka till! :)

Lätt som en plätt! ♥

Kommentarer ♥

Kommentera, snälla (A)

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0